WAAROM 4GOLD?

Don’t settle for good, when it’s not good enough.
Don’t settle for average, when you’re made for greatness.
Don’t settle for silver, when you’re into gold.

JUST DON’T SETTLE

1. KWALITEIT
Als ex-atleten zijn we ons meer dan bewust over het belang van kwalitatief hoogstaande sportsupplementen. Op basis van onze eigen ervaring, zijn we samen met een groot team van wetenschappers gestart met de ontwikkeling van onze supplementen.

“99% is niet genoeg”

Kleine zaken betekenen het verschil tussen winst of verlies. Om die reden gebruiken wij alleen de allerbeste ingrediënten, zoals werelds’ snelst opneembare di- en tripeptiden, beste creatine, omega 3 of spirulina die we kunnen vinden. We werken alleen samen met lokale partners met doorgedreven kwaliteitscontrole. We werken (waar mogelijk) met natuurlijke ingrediënten en natuurlijke smaakstoffen zoals gefermenteerde watermeloen. We gebruiken uitsluitend biologische gegroeide algen, afkomstig van bioreactoren om contaminatie via vervuild zeewater uit te kunnen sluiten. Al deze keuzes zijn gemaakt met maar één doel voor ogen: de meest kwalitatief hoogstaande sportsupplementen te ontwikkelen.

 

 

2. BAANBREKENDE INNOVATIE
De huidige stand van de wetenschap in domeinen als biochemie en sportfysiologie staat ongelooflijk veel verder dat de huidige aanpak en ontbrekende vernieuwingen in de wereld van sportsupplementen. Om de innovaties in de wereld van de sportvoeding in één stap te brengen op het niveau van de recentste wetenschappelijke inzichten, is 4Gold een samenwerking aangegaan met een grote groep van wetenschappers, academici en onderzoekers uit de volgende domeinen: biochemie, sportfysiologie, nutrigenetica en nutrigenomica, microbiologie en epigenetica. De gecombineerde expertise van al deze experten heeft geleid tot het gamma producten van 4Gold en verscheidene gepatenteerde formules.

Nutrigenomische supplementen

We zagen het potentieel van nutrigenomische voedingssupplementen, omdat de impact van voeding op de werking van ons lichaam nog regelmatig wordt onderschat. Naast dit potentieel om je voeding en supplementatie aan te passen aan jouw DNA, zagen we de opportuniteit om dit in de sportwereld te introduceren. We geloofden dat we de prestaties en het herstel van sporters aanzienlijk konden verbeteren door onderzoek te doen naar dit soort supplementen om ze vervolgens te ontwikkelen. 4Gold is het eerste merk ter wereld dat nutrigenomische sportsupplementen beschikbaar maakt voor sporters. Zo kwamen we met onze gepatenteerde Nutrigenomic Recovery en gut support.

Lees meer over nutrigenomica in deze blog of in onze whitepapers.

DNA-analyse

We zouden onze naam niet waardig zijn, als we niet nog een stap verder gingen. Daarom hebben een unieke DNA-tool ontwikkeld die de link legt tussen het DNA van een sporter en invloed ervan op sportsupplementatie & -voeding. Zo kan door bijvoorbeeld een relatief  veel voorkomende genetische variatie eiwitsupplementatie niet aangewezen zijn of een sporter net meer of minder nood hebben aan een stimulant als caffeïne. De DNA-tool maakt je ook wegwijs in het nieuwe, verder groeiende gamma van innovatieve sportsupplementen van 4Gold, zodat je voor elke fysieke inspanning weet welke supplementen voor jouw aan te raden zijn en hoe je ze het beste gebruikt in functie van je DNA.

3. TRANSPARANTIE & VEILIGHEID
Vanuit onze eigen ervaringen weten we dat topatleten regelmatig worden getest op verboden en prestatiebevorderende middelen. Door deze strenge controles willen atleten de zekerheid hebben dat hun supplementen 100% dopingvrij zijn. Bovendien verwachten ze gezonde producten die geen schade toebrengen aan hun lichaam. Supplementen bevatten daarom beter geen residuen van antibiotica, solventen, zware metalen en pesticiden.

“100% zuiver en dopingvrij”

Omdat wij willen dat atleten ons blind vertrouwen, verkiest 4Gold om volledig transparant te zijn met behulp van batchcontrole. Wat houdt zo’n batchcontrole in?

Onze producten worden per batch gecontroleerd door een World Anti-Doping Agency (WADA) labo en de resultaten daarvan ontvangen wij in een rapport. Door het batchnummer, die je makkelijk terugvindt op onze potten, in te voegen op onze website kan je deze resultaten inzien. Zo ben jij als atleet er zeker van dat je supplement 100% conform is aan de geldende dopingsvoorschriften.

CHECK JE BATCHNUMMER

 

4. DUURZAAMHEID
Net zoals jij elke dag beter wilt doen, zo verwachten wij dat ook van onszelf.

“De best mogelijke producten ontwikkelen met respect voor de natuur”

Naast kwaliteit is duurzaamheid ook erg belangrijk voor ons en daarom ontwikkelen we onze producten op basis van die overtuiging.

Hoe doen we dat?

  • Wij gebruiken innovatieve PET-oplossingen die achteraf herbruikt worden. Het lichte gewicht van PET maakt de productie en transport ervan veel makkelijker. Daardoor ligt de uitstoot van koolstofdioxide lager en dragen we bij aan de bescherming van het milieu.
  • We proberen uitsluitend kartonnen dozen te gebruiken die FSC® (Forest Stewardship Council®) gecertificeerd zijn. Een product dat dit label heeft, draagt bij aan een beter beheer van de wereldwijde bosbestanden.
  • Om de transportkosten tot een minimum te herleiden, werken we zoveel mogelijk samen met lokale partners. Zo worden al onze producten in België gemaakt en werken we samen met een Belgisch E-fulfilmentbedrijf.
  • In de zoektocht naar onze ingrediënten willen we zo natuurlijk mogelijk gaan. We werken met natuurlijke smaakstoffen zoals gefermenteerde watermeloen of echte koffie. Daarbij gaan we nog een stap verder en is onze chocoladesmaak, afkomstig van het Belgische chocoladebedrijf Callebaut, Fairtrade. Zijn er toch geen natuurlijke smaakstoffen in de natuur voorhanden, dan gebruiken we veilige alternatieven zoals wheyproteïnen van grasgevoederde koeien.
  • Onze producten worden gemaakt met een strikt beleid tegen dierproeven. Elk product is labogetest zonder tussenkomst van dieren en dierenmishandeling.
  • We proberen onze papierberg tot een minimum te herleiden. We hebben een onlinetool waarmee onze werknemers documenten met elkaar delen. De communicatie met consumenten en leveranciers gebeurt uitsluitend per telefoon en mail.
5. DIRECTE VERKOOP
Business model 4GoldVoor ons was het een logische en bewuste keuze om onze producten exclusief online te verkopen. We hebben vier simpele redenen voor ons directe verdienmodel:

• Toegankelijkheid
Dankzij dit verdienmodel, maken we onze baanbrekende, hoogwaardige supplementen beschikbaar voor iedereen.

• Het beste product voor een competitieve prijs
We verkopen uitsluitend rechtstreeks aan jou zodat jij een eerlijke prijs betaalt voor een kwaliteitsvol en wetenschappelijk onderbouwd product zonder de tussenkomst van derden (distributeurs, verkopers,…).

• Geen commissies, enkel de productiekosten
Doordat we geen commissies betalen, kunnen we meer investeren in onderzoek en ontwikkeling. Op die manier blijven we pionier in onze expertise.

• Directe verkoop betekent direct contact:
Heb je vragen? Heb je nood aan advies of informatie? Met dit model bezorgen we jou een geweldige klantervaring.

6. MAAG- EN DARMVRIENDELIJK
Brent, medeoprichter van 4Gold,  die zijn beloftevolle wielercarrière heeft moeten stopzetten door de ziekte van Crohn, is zich maar al te goed bewust van het belang van een gezonde darm. Een gezonde darmflora is cruciaal voor je energie, immuunsysteem, mentale gezondheid en herstel van intensieve inspanningen.

Axel, ook medeoprichter van 4Gold, brak zijn nek bij een val met zijn crossmotor en moest tijdens zijn revalidatie veel pijnstillers innemen waardoor hij nu maagproblemen ondervindt. Hij weet nu als geen ander dat maagvriendelijke supplementen het verschil maken tussen winst of verlies. Zeker nu hij zijn carrière heeft verdergezet.

“Een goede darmflora is essentieel voor je gezondheid”

Maag- en darmvriendelijke producten zijn dus ontzettend belangrijk voor 4Gold. Bij de keuze van elke ingrediënt is naast de kwaliteit ook het effect op maag en darmen belangrijk.

Maar we gaan nog een stap verder om uw darmgezondheid te ondersteunen. Daarom hebben we onze Gut Support ontwikkeld.

Het is aangetoond dat stress, bv. door fysieke inspanningen, en adrenalines (uiteraard vaak verhoogd bij een sporter) zorgen voor de groei van slechte darmbacteriën. Tegelijkertijd krijgen we de dag van vandaag vaak antibiotica die ook alle goede darmbacteriën doden.

Een gezonde darmflora heeft een invloed op onder andere je energiemetabolisme, immuunsysteem, herstel… Met dit in het achterhoofd ontwikkelden we onze “Gut Support“. Zo zijn we er in geslaagd om je darmflora op een nieuwe, unieke manier te gaan ondersteunen en versterken.

0
Free shipping from 75€ to BE & NL
Order before 18:00 = Delivered next workday