fbpx

DNA ANALYSE

4GOLD DNA ANALYSE 

Genetische variaties bepalen waarom elke persoon uniek is. Daarom is de ene persoon beter in krachtsporten en de andere in duursporten. Daarnaast bepalen onze genetische variaties ook of je snel of langzaam herstelt.

De manier waarop ons lichaam allerlei voedingsstoffen verbruikt is bij iedereen anders. Daarom kan een dieet- en suppletiestrategie goed voor jou werken, maar voor een andere sporter helemaal niet. Personalisatie is daarom een slimme strategie om je prestaties te verbeteren. De basis om dit te bereiken is jezelf beter te leren kennen door middel van een DNA-analyse.

Een DNA-analyse controleert je genetische code en geeft inzicht en advies over hoe je je dieet en suppletiestrategie kan optimaliseren op basis van je DNA. Het enige wat je nodig hebt is een speekselstaal door middel van een snel en eenvoudig uitstrijkje op de wangen. Dit staal wordt naar een genetisch labo van een lokale Universiteit gestuurd. Het lab doet de DNA-extractie en hun genotyperingsmachines voorzien ons van jouw ruwe genetische gegevens. Vervolgens vertaalt een algoritme, gebaseerd op een enorme hoeveelheid wetenschappelijke literatuur en aangevuld met de ervaring van het team van wetenschappers, al deze informatie in een rapport.

Met dit rapport kan je jouw suppletie en dieet afstemmen op jouw DNA en zo mogelijk nog betere prestaties leveren.

De 4Gold DNA-analyse kits voor speekselafname dragen een CE-markering.

SPORT DNA ANALYSE

Deze analyse legt een verband tussen het DNA van een sporter en de invloed ervan op het effect van voeding op zijn of haar prestaties.

Heb je extra of juist minder cafeïnestimulatie nodig? Heb je kans op een verstoorde darmflora? Heb je van nature een goed herstelvermogen? Produceert je lichaam zelf voldoende choline? Onze DNA-analyse geeft je deze inzichten, met als resultaat dat je jouw dieet kan beginnen aanpassen aan je DNA en/of supplementeren volgens je behoeften.

220.00 Tax incl.

HEALTH DNA ANALYSE

Deze tool geeft inzicht in hoe je lichaam omgaat met vele macro- en micronutriënten. Loop je risico op een ijzertekort? Kan je lichaam lactose afbreken? Heb je extra vitamine C, D of omega 3 nodig? Heb je meer vezels nodig in je dieet? Ben je gevoeliger voor eenvoudige koolhydraten (suiker)?

Dit rapport geeft aan welke genetische varianten je hebt voor de genen die betrokken zijn bij de stofwisseling van de meeste voedingsstoffen en geeft je inzicht in wat de mogelijke implicaties zijn voor die genetische variant.

250.00 Tax incl.

SPORT + HEALTH DNA ANALYSE

Deze tool is de combinatie van de sport- en de Health analyse en legt een verband tussen het DNA van een sporter en de invloed ervan op het effect van voeding op zijn of haar prestaties.

Heb je extra of juist minder cafeïnestimulatie nodig? Heb je kans op een verstoorde darmflora?

Daarnaast geeft deze tool ook inzicht in hoe je lichaam omgaat met veel macro- en micronutriënten.

300.00 Tax incl.

HOE WERKT HET?

Na de bestelling van een DNA-analyse, ontvang je een DNA-kit. Met deze kit kan je eenvoudig een speekselstaal nemen.

! EET, ROOK OF KAUWGOM NIET 30MIN VOOR HET NEMEN VAN JOUW SPEEKSELSTAAL !

 1. Registreer je kit via de link op de collector.
 2. Open de verpakking en verwijder de collector zonder de punt van de spons aan te raken. Plaats de spons zo ver mogelijk naar achteren in je mond en wrijf met een heen- en weergaande beweging aan de wang, langs het onderste tandvlees. Zachtjes 10 keer wrijven. Wrijf indien mogelijk niet over je tanden.
 3. Wrijf nog eens 10 keer zachtjes over de binnenkant van de andere wang langs het onderste tandvlees.
 4. Houd het buisje rechtop om te voorkomen dat er vloeistof in het buisje gemorst wordt. Schroef de blauwe dop van de opvangbuis los zonder de spons aan te raken.
 5. Draai de dop ondersteboven, steek de spons in het buisje en draai de dop goed dicht.
 6. Draai het buisje om en schud het buisje 15 keer krachtig.
 7. Daarna stop je het buisje in de doos waarin de DNA-kit is geleverd.
 8. Verwijder de roze tape van de plakstrip om de doos goed af te sluiten.
 9. Tenslotte stuur je het doosje terug naar het adres dat op de achterkant van het doosje staat. De retourzending vanuit België is vooraf betaald. Voor het buitenland breng je het gewoon naar je lokale postkantoor.

DNA-extractie en verwerking van je rauwe genetische data zal ongeveer 7-8 weken in beslag nemen. Na deze periode ontvang je een e-mail met zowel een gepersonaliseerd rapport als een bestand met je rauwe genetische data.

Je kan dit bestand opslaan voor toekomstig gebruik, omdat dat dit veel informatie bevat over je genetische samenstelling. Wanneer er in de toekomst een update van de analysetool beschikbaar is, voer je simpelweg de rauwe genetische data opnieuw in, zonder een nieuwe DNA-kit te bestellen.

4Gold slaat je genetisch materiaal of gegevens niet op. Alle bestanden worden onmiddellijk verwijderd nadat we er zeker van zijn dat je je rapport hebt ontvangen. 

FAQ

Hoe lang duurt het voordat ik mijn DNA-rapport(en) ontvang?
Afhankelijk van de drukte het bij het DNA-laboratorium, ontvang je jouw rapporten in ongeveer 7-8 weken.
Kan ik eten voordat ik het DNA speekelstaal neem?
Bij voorkeur niet eten, drinken (behalve water), kauwgommen of roken 1 uur voor de afname van het speekselstaal.
Ik vergat mijn DNA-kit te registreren voordat ik het terugstuurde. Wat moet ik doen?
Stuur een e-mail naar [email protected], en wij zullen proberen je staal op te sporen. Er zijn geen garanties dat wij uw staal kunnen vinden en het met voldoende zekerheid aan jou kunnen linken. Wanneer je niet 100% zeker bent, moet je een nieuwe DNA-kit aanvragen.
Zal mijn DNA in de loop van de tijd veranderen?
Nee! Je DNA staat vast. Alleen de genexpressie kan in de loop van de tijd veranderen. Om deze reden is je rauwe genetische data na vele jaren nog steeds actueel. Houd het dus goed bij de hand, want er komt elke dag nieuw wetenschappelijk onderzoek dat nieuwe inzichten geeft tussen jouw rauwe genetische data en je fysiologie.
Zal het rapport me vertellen of ik een bepaald gen heb dat verband houdt met een ziekte?
Nee, dat zal het niet. Het algoritme dat je genetische gegevens analyseert, kijkt alleen naar genen die betrokken zijn bij de metabolisatie van voedingsstoffen.
Wat betekenen de groene, oranje en rode pijlen in het DNA-rapport?
Groen betekent dat je twee exemplaren hebt van de normale variant van die specifieke variatie.

Oranje betekent dat je één exemplaar hebt van de normale variant en één exemplaar van de gemuteerde of gewijzigde variant. De aanwezigheid van nog één normaal exemplaar vertaalt zich meestal in slechts een licht gewijzigde functie van dat gen.

Een rode pijl betekent dat je twee exemplaren van de variant of mutatie hebt. Dit vertaalt zich meestal in een hogere impact en wijziging van de functie van dat gen. De specifieke impact wordt meestal gedetailleerder beschreven in het rapport.

Ik heb wat oranje en rode pijlen, maar mijn genetische indicator is (bijna) groen, is dit normaal?
Ja, dit kan gebeuren. Je kunt niet naar één enkele genetische variatie kijken om de totale impact op een biochemisch pad te beoordelen. Soms heffen verschillende genetische variaties elkaar op, wat resulteert in een groene genetische indicator.
Wordt mijn genetische data opgeslagen?
Nee, jouw rauwe genetische data, noch je DNA-rapporten worden opgeslagen. Bewaar ze en de e-mail waarmee ze zijn verzonden op een back-up locatie. Met je rauwe genetische data kan je de DNA-rapporten eenvoudig opnieuw runnen in de toekomst.
0
  0
  Winkelmand
  Your cart is emptyReturn to Shop
  Gratis verzending boven de 30€ in BE/NL
  Voor 18u besteld, volgende werkdag in huis
  Je lijkt geïnteresseerd in onze producten. Nog meer uit jezelf halen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang bij je volgende bestelling 10% korting!*
  Volg ons
  Abonneer
  Ik ga akkoord met het privacy beleid.